Na vsebino

Aprila bodo najmlajši ustvarjali tudi na temo Emone 2000

07. marec 2014
TEKMOVALNA KOKOSKA


Aprilski programi za najmlajše na Ljubljanskem gradu prinašajo novo pravljično ustvarjalno srečanje, prvomajske počitniške delavnice, izpostavljamo pa tudi že napoved majskih grajskih dni.

Za najmlajše:

- na aprilskem pravljično-ustvarjalnem srečanju12. aprila ob 11. uri se bomo za hip že uzrli v bližajoči se praznik in si izdelali čudovite pisanice. Še pred tem pa prisluhnili zanimivi pravljici z naslovom Tekmovalna putka Rozi. Zgodba pravi takole: Bližal se je čisto poseben dan za kokoške. Dan, ko je vsaka lahko pokazala, kaj zna in koliko velja, dan, ko je boter petelin ocenil najlepše jajce v kurniku … Ker pa Rozi že sama ni bila zadovoljna s svojim jajcem, si je domislila odlične rešitve, ki naj bi jo popeljala do zmage. Njene prijateljice so se nad njeno idejo zmrdovale in spakovale, ko pa je petelin na koncu razsodil, so se odločile, da naslednje leto vse sledijo Rozinemu zgledu.

- Prvomajske počitniške delavnice bodo posvečene dvatisočletnici svoje pestre urbane zgodovine, ki se začenja z ustanovitvijo Emone in, ki jo mesto Ljubljana letos obeležuje. V treh dneh bomo spoznali, kaj se je na Grajskem griču dogajalo v času od ustanovitve Emone pa do takrat, ko je cesar Friderik III. ukazal, naj se na tem mestu postavi mogočna trdnjava, ki nad mestom kraljuje še dandanes. Delavnice bodo potekale 28., 29. in 30. aprila, vsak dan med 10.30 in 13.30 in so namenjene starejšim predšolskim otrokom in učencem prve triade osnovnih šol.

 

NAPOVEDUJEMO V MAJU; 16. – 18. maj:

- 4. Grajski dnevi: tudi v letošnjem letu bomo tradicionalno obeležili 16. maj, ko je leta 1905 takratni ljubljanski župan Ivan Hribar v imenu mesta od Avstro-Ogrske za 60.200 kron odkupil Ljubljanski grad. Pripravili smo pester tridnevni program za vso družino: lutkovne predstave, otroške ustvarjalne in plesne delavnice, vodene oglede za otroke in odrasle, izid in predstavitev stripa z grajskim zmajčkom Francijem v glavni vlogi, srednjeveški tabor z vitezi, dan odprtih vrat, razstavo in koncert. Vstop na vse prireditve je prost.