Na vsebino

Glasbeno-plesna pomlad na Ljubljanskem gradu: Mia Žnidarič, Vasko Atanasovski in Cvetni ples

27. marec 2014


V pomlad in aprilske glasbene programe na Ljubljanskem gradu stopamo s tretjim koncertom iz cikla Mia Žnidarič s prijatelji, drugim koncertom iz cikla Vasko Atanasovski z gosti, še pred tem pa z naslednjim tematskim plesnim večerom. 

Glasba:

- Tretji koncert iz cikla Mia Žnidarič s prijatelji nosi naslov »Jazzovski dialogi«. Naši vrhunski jazzovski pevki in njenemu triu se bo na odru pridružil virtuoz na kitari in polnokrvni glasbenik Primož Grašič. V prijetni atmosferi Stanovske dvorane bomo lahko prisluhnili pravemu jazzu ter intimnim duetom Mie Žnidarič in Primoža Grašiča, kakršnih še nismo slišali. To bo večer pravih jazzovskih dialogov – 10. aprila ob 20. uri v Palaciju. 

- Na drugem koncertu iz cikla Vasko Atanasovski z gosti pa se nam bosta predstavila virtuozni in energični dvojec Vasko Atanasovski in Simone Zanchini – vsestranska glasbenika in skladatelja, vpeta v raznorodne glasbene svetove, od klasike prek jazza v ljudske in avantgardne godbe. V dialogu značilnih ritmov Makedonije, kjer ima Vasko Atanasovski svoje korenine, ter swinga in groova eklektičnega italijanskega vagabunda nastaja poliritmija, ki je eksplozivna in zabavna glasbena mešanica. Prisluhnili ji bomo 15. aprila ob 20. uri v Grajski kapeli. 

Plesni večeri:

- četrti tematski plesni večer bo v znamenju pomladi. 5. aprila ob 20. uri bo na sporedu Cvetni ples. Ljubitelji družabnih plesov bodo lahko uživali v izbrani plesni glasbi ter na plesni urici, s pričetkom ob 19. uri, ponovili korake swinga. Na plesnem večeru bomo gostili tudi Plesni studio Dansa.