Na vsebino

Družine z otroki

Otroci, mlajši od 7 let v spremstvu staršev (ne velja za organizirane skupine – vrtce, šole, ipd.), imajo na Ljubljanski grad prost vstop. Tudi družine, ki nas obiščejo z dojenčki v vozičkih, bodo na Grajskem griču uživale v številnih dejavnostih. Ker pa je Ljubljanski grad srednjeveška trdnjava, ima zato razgiban teren in z vozički do vseh prostorov ni mogoče dostopati. Vozičke lahko shranite v za to namenjenem prostoru ob vhodu v Lutkovni muzej. Tam so tudi omarice, kamor lahko varno zaklenete manjše predmete, ki jih na obisku ne želite nositi s seboj.

Do Ljubljanskega gradu se boste z otroškim vozičkom najlažje povzpeli s tirno vzpenjačo. Če se odločite priti peš, pa priporočamo, da se odpravite po Cesti slovenskih kmečkih uporov.

Svoje malčke lahko previjete na previjalnih mizah v plačljivih javnih toaletnih prostorih. Ob plačilu vstopa v toaletne prostore prejmete vrednostni bon v višini 0,50 evrov, ki ga lahko vnovčite v Grajski trgovini. Vrednostni bon velja 30 dni in ga ni mogoče zamenjati za gotovino.

Pokukajte na police

Pokukajte na police

Po ogledu ječ in odkrivanju vseh temačnih skrivnosti življenja za rešetkami je čas, da si privoščite kaj veselega, recimo nakupovanje v grajski trgovinici.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!