Info center in prodajna mesta

1920pxLjubljanski grad 2019. Foto Miha Mally hi res 76

 

Na območju Ljubljanskega gradu in spodnje postaje vzpenjače delujejo tri prodajne točke, kjer obiskovalci lahko kupijo vstopnice za tirno vzpenjačo, vse vrste grajskih vstopnic in vstopnice za prireditve na Ljubljanskem gradu, ter Info center, v katerem prijazni uslužbenci z veseljem posredujejo informacije o Ljubljanskem gradu, Ljubljani in Sloveniji.

Vstopni paviljon

V vstopnem paviljonu pred glavnim vhodom dobijo obiskovalci vse informacije o celotni ponudbi gradu in si zagotovijo vstopnice za vso turistično ponudbo in prireditve Ljubljanskega gradu.

Info center

Info center se nahaja v Grajski trgovini, tik ob glavnem vhodu v grad. Tu so obiskovalcem na voljo informacije za vse grajske turistične produkte in prireditve, pa tudi večina gradiva o turistični in kulturni ponudbi v Ljubljani in Sloveniji. V Info centru obiskovalci prevzamejo in oddajo avdiovodnike ali prevzamejo aktivacijsko kodo za mobilni vodnik Nexto. Info center je izhodiščna točka za igro Grajski pobeg.

Spodnja postaja tirne vzpenjače

Obiskovalci, ki se na Ljubljanski grad odpravljajo iz ožjega mestnega središča, vozovnico za tirno vzpenjačo ter tudi vstopnice za obisk gradu ali katere izmed grajskih prireditev kupijo na spodnji postaji vzpenjače na Krekovem trgu.

Razgledni stolp

Na poti do Razglednega stolpa se nahaja še ena prodajno-informacijska točka, na kateri je prav tako mogoče kupiti vse vrste grajskih vstopnic, vozovnico za vzpenjačo za povratek v mesto ali vstopnico za katero izmed prireditev na Ljubljanskem gradu.

 

Gibalno in senzorno ovirane osebe imajo prost vstop (skupaj z enim spremljevalcem) na prireditve v organizaciji Ljubljanskega gradu. Zaželeno je, da svoj prihod napoveste po telefonu: 01 306 42 93.