Na vsebino

Info center, prodajna mesta in bankomat

Prodajno mesto, Vstopni paviljon ob glavnem vhodu v grad. Foto: Miha Mally

 

Na območju Ljubljanskega gradu in spodnje postaje vzpenjače delujeta prodajni točki, kjer obiskovalci lahko kupijo vstopnice za tirno vzpenjačo, vse vrste grajskih vstopnic in vstopnice za prireditve na Ljubljanskem gradu, ter Info center, v katerem prijazni uslužbenci z veseljem posredujejo informacije o Ljubljanskem gradu, Ljubljani in Sloveniji. Znotraj Grajskega dvorišča se nahaja tudi bankomat.

Vstopni paviljon

V vstopnem paviljonu pred glavnim vhodom dobijo obiskovalci vse informacije o celotni ponudbi gradu in si zagotovijo vstopnice za vso turistično ponudbo in prireditve Ljubljanskega gradu.

Info center

Info center se nahaja v Grajski trgovini, tik ob glavnem vhodu v grad. Tu so obiskovalcem na voljo informacije za vse grajske turistične produkte in prireditve, pa tudi večina gradiva o turistični in kulturni ponudbi v Ljubljani in Sloveniji. V Info centru obiskovalci prevzamejo in oddajo avdiovodnike. Info center je izhodiščna točka za igro Grajski pobeg.

Spodnja postaja tirne vzpenjače

Obiskovalci, ki se na Ljubljanski grad odpravljajo iz ožjega mestnega središča, vozovnico za tirno vzpenjačo ter tudi vstopnice za obisk gradu ali katere izmed grajskih prireditev kupijo na spodnji postaji vzpenjače na Krekovem trgu.

 

Gibalno in senzorno ovirane osebe imajo prost vstop (skupaj z enim spremljevalcem) na prireditve v organizaciji Ljubljanskega gradu. Zaželeno je, da svoj prihod napoveste po telefonu: 01 306 42 93.