Skalna dvorana se nahaja pod Grajsko kavarno. Zanimiva je večnivojska ureditev in preplet gradbenih materialov z geološko strukturo tal. Dvorana je primerna za izvedbo tematskih glasbenih večerov (jazza, bluesa, rocka in popa …), literarnih večerov in branj, manjših filmskih dogodkov ter klubskih večerov.

 

Skalna dvorana skozi čas

Kot kažejo arheološka izkopavanja, je bila v tem delu Ljubljanskega gradu, med Stolpom strelcev in Peterokotnim stolpom, dvorana šele v 16. oziroma 17. stoletju. Na načrtih z začetka 19. stoletja so na tem mestu vrisani drvarnica ter prostori za paznike in upravnike zaporov. Trakt, obnovljen v začetku devetdesetih let, je bil prvi večji gradbeni poseg pri sodobni prenovi Ljubljanskega gradu.

Skalna dvorana je dobila ime po mogočnih skalah sredi prostora, ki predstavljajo geološko strukturo Grajskega griča. Dostop v dvorano je pod grajskim mostom, po dvojnospiralno zavitih stopnicah iz Grajske kavarne ali iz povezovalnega lapidarija nad tirno vzpenjačo.

 

Pogoji najema

V ceno najema so vključeni: osnovna osvetlitev, govorniško ozvočenje in projekcija.

Ob podpisu pogodbe morajo najemniki vplačati 400,00 € za rezervacijo termina.

Na dan prireditve mora biti poravnan celotni pogodbeni znesek za najem prizorišča.

V primeru, da najemate dvorano za snemanje ali fotografiranje, se vsaka začeta ura fotografiranja oziroma snemanja zaračuna v višini 10 % cene najema dvorane. Znesek je treba poravnati na podlagi izstavljenega predračuna pred najemom dvorane. 

 

Maja Pangršič

Strokovna sodelavka za trženje

01 306 42 16

051 335 654

maja.pangrsic@ljubljanskigrad.si

  • Površina

  • 270.00 m2 ; dolžina 0.00 m ; širina 0.00 m

Postavitev

  • Samopostrežni bife 200

  • Cena

  • 950 € DDV ni vključen v ceno