Na vsebino

Zgodbe ljubljanskih gradov

03. december 2013

Z današnjim dnem se začenja projekt, v okviru katerega je za štiri ljubljanske gradove na voljo kombinirana vstopnica. V projekt so vključeni Ljubljanski, Tivolski, Fužinski in Cekinov grad.

Zgodbe ljubljanskih gradov; Foto: Miha Kerin


Z današnjim dnem se začenja projekt, v okviru katerega je za štiri ljubljanske gradove  na voljo kombinirana vstopnica. V projekt so vključeni Ljubljanski, Tivolski, Fužinski in Cekinov grad.

Gradovi so neizmerno privlačni za najširši krog domačih in tujih obiskovalcev. V ljudeh netijo raziskovalni duh ... Ob zgodbah o skritih zakladih, podzemnih hodnikih, grajskih stolpih in ječah prebujajo tudi radovednost o novih vsebinah, ki dandanes bogatijo stare prostore.

Ljubljanski gradovi povezujejo bogato zgodovinsko dediščino s kulturno ponudbo, saj so obenem sedeži kulturnih ustanov in ponujajo na ogled muzejske zbirke. Sodelovanje med ustanovami, ki upravljajo gradove (Javnim zavodom Ljubljanski grad, Mednarodnim grafičnim likovnim centrom, Muzejem za arhitekturo in oblikovanje ter Muzejem novejše zgodovine Slovenije), je bilo vzpostavljeno na pobudo posameznih ustanov ter v skladu s strategijo razvoja kulture v Mestni občini Ljubljana. Namen medinstitucionalnega sodelovanja je povezati omenjene ustanove v celoto, vendarle pa vsaka od njih ostaja samostojna – s svojo edinstveno zgodbo.

S cenovno privlačno kombinirano vstopnico (11,00 € za odrasle in 5,50 € za dijake, študente, upokojence in skupine) si je mogoče ogledati vse aktualne vsebine, ki jih ponujajo štirje ljubljanski gradovi. Vstopnica bo v veljavi 3 dni, naprodaj pa bodo na prodajnih mestih posameznih gradov in v TIC-ih, od 4. decembra dalje. Danes, ko praznujemo »Ta veseli dan kulture«, so vsebine brezplačne.

 

Odkrijte preplet zgodovine in sodobnega ter se podajte na pot do štirih ljubljanskih gradov!