Na vsebino

»Prešernovo« in pustno razpoloženje preko vikenda

11. februar 2013

Zadnji vikend je bil na Ljubljanskem gradu v znamenju slovenskega kulturnega praznika in pustne sobote.

V petek smo tudi na Ljubljanskem gradu obeležili spomin na našega največjega pesnika, dr. Franceta Prešerna in ob slovenskem kulturnem prazniku brezplačno ponudili na ogled vse vsebine na Gradu.

Prav tako smo izvedli tri vodene oglede po Gradu in tri po stalni razstavi Slovenska zgodovina, ki se jih je skupaj udeležilo 356 obiskovalcev. Ob tem pa smo zabeležili še 1071 obiskovalcev na Razglednem stolpu.

V soboto pa so »Orači iz Pobrežja« in kurenti iz Kidričevega na Grajskem dvorišču želeli pregnati zimo in priklicati pomlad, kar pa jim glede na današnje sneženje, žal še ni uspelo. Med najbolj množičnimi obiskovalci so bili otroci, ki so kasneje ustvarjali tudi na pravljično-ustvarjalnem srečanju. Pustno dogajanje na Gradu pa so si z zanimanjem ogledali tudi tuji obiskovalci.

Vljudno vabljeni na Grad tudi jutri, na pustni torek. Povzpnite se na Razgledni stolp in se ob povratku ustavite tik pod njim, kjer vas čaka sladko presenečenje ter izurjena umetniška roka, ki vam bo na obraz naslikala pustni izraz po vaši želji.