Na vsebino

Začel se je glasbeni cikel Zvoki klasike

14. marec 2013

Uvodni koncert cikla Zvoki klasike, ki letos vstopa v svojo drugo sezono, se je začel z zanimivo in nenavadno zasedbo treh odličnih mladih umetnikov.


Včeraj zvečer je v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu potekal prvi od šestih koncertov letošnjega glasbenega cikla Zvoki klasike.

Nastopil je trio, ki ga sestavljajo rogist Andrej Žust, član Berlinskih filharmonikov, violinist Benjamin Ziervogel, koncertni mojster Simfonikov RTV Slovenija in pianist Rok Palčič, dobitnik prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih doma in v tujini. Na sporedu so bila dela, ki so jih za to nenavadno zasedbo ustvarili Wolfgang Amadeus Mozart, Frédéric Nicolas Duvernoy, Johanes Brahms in slovenski skladatelj Črt Sojar - Voglar. Koncertna publika je izvrstne glasbenike nagradila z odmevnim aplavzom.

 

Drugi koncert tega cikla bo v znamenju črno-belih tipk; 17. aprila bo nastopil izjemen pianist, rusko-srbskih korenin – Eugen Indjic. Vabljeni, da se nam pridružite na tem aprilskem glasbenem dogodku na Ljubljanskem gradu.