Na vsebino

Začenja se prodaja vstopnic za Film pod zvezdami

03. julij 2014

Znan je program letošnjih 24 filmskih večerov pod zvezdami na Grajskem dvorišču; z današnjim dnem se začenja tudi prodaja vstopnic.

110820 vikendova premiera050fotoNZgank


Ljubljanski grad, Kinodvor in Mestna občina Ljubljana že šesto poletje zapored pripravljajo priljubljeno prireditev na prostem – Film pod zvezdami. 24 zaporednih večerov bodo na Grajskem dvorišču na ogled filmske uspešnice ter filmi pretekle kinematografske sezone, ob tem pa tudi šest predpremier.

Filmsko platno bomo razpeli 24. julija; tudi letos bo odprtje pripadlo slovenskima filmoma: Razredni sovražnik je prvenec Roka Bička, ki je do sedaj pobral že kopico mednarodnih filmskih nagrad, kot predfilm pa bomo pokazali slovenski animirani film Boles režiserke Špele Čadež, ki je – podobno kot Bičkov film – na mednarodnih festivalih prejel številne nagrade.

Sklepni večer bo 16. avgusta in bo tradicionalno pripadel Vikendovi predpremieri: na sporedu bo film Lucy režiserja Luca Bessona (Nikita), v glavni vlogi bo nastopila Scarlett Johansson.

Celoten spored Filma pod zvezdami si lahko ogledate na tej povezavi, od danes naprej vabljeni k nakupu vstopnic; naprodaj so na spodnji postaji vzpenjače, v Info centru na Ljubljanskem gradu, na blagajni Kinodvora (blagajna se odpre uro pred prvo predstavo v Kinodvoru), na Petrolovih bencinskih servisih, Kompasovih poslovalnicah po Sloveniji ter drugih prodajnih mestih mojekarte.si. Spletni nakup na www.ljubljanskigrad.si in www.mojekarte.si.