Na vsebino

Živahni konec tedna z vitezi in ob prebiranju knjig

02. junij 2014

Minuli konec tedna smo prvič v tej sezoni lahko prebirali knjige pod krošnjami grajskih kostanjev in se ustavili v srednjeveškem taboru.

Minuli konec tedna smo prvič v tej sezoni lahko prebirali knjige pod krošnjami grajskih kostanjev in se ustavili v srednjeveškem taboru.

Ob lepem vremenu bo ob koncih tedna na Ljubljanskem gradu živahno vse poletje. Že ta vikend je sredi grajskega dvorišča zaživel bralni otok. V knjižnici pod krošnjami so obiskovalci lahko listali in prebirali knjige, revije in časopise različnih vsebin in jezikov. Prvič v tej sezoni je nedeljsko branje popestrila tudi glasba. Boris Magdalenc je zaigral na nenavaden inštrument »hang«, ki ga je umetnik poimenoval »zvočna skulptura«. Izbor in zbir knjig vseh barv in oblik vas pričakuje vsak petek, soboto in nedeljo od 10. do 20. ure, vsako nedeljo ob 11. uri pa bo branje popestrila tudi bralna glasba v živo.

Včerajšnje dogajanje na Ljubljanskem gradu je popestril tudi srednjeveški tabor. Ta je obiskovalce popeljal nekaj stoletij v preteklost – v čas srednjeveških vitezov. Viteška oprema, replika kovnice srednjeveških novcev, iskanje cekinov, mečevanje … vas bodo v grajskem parku pričakali vsako lepo nedeljo od 10. do 18. ure.

Tudi grajski zmajček Franci in grajska gospodična sta včeraj že razveseljevala najmlajše, ki so se z njima lahko igrali družabno igro zmajskograjski hip-hop. Igra je sestavni del stripa z naslovom Dan, ko je izginil Ljubljanski grad. Mladim raziskovalcem grajske zgodovine je na voljo v našem Info centru. Otroci in starši ter stari starši, ponovno vabljeni k odkrivanju bogate grajske zgodovine na zabaven način prihodnji konec tedna. Ne spreglejte tudi Časovnega stroja, ki vas pričakuje vsak dan ob 11., 13. 17. in 19. uri. Vabljeni!