Na vsebino

Peta sezona cikla Gost z gosti uspešno končana

18. november 2015

S sinočnjim koncertom »Virtuozni etno« smo sklenili peto sezono glasbenega cikla, ki temelji na tradiciji ljudske dediščine in uglaševanju le-te s sodobnim avtorskim izrazom.

Skladatelj in multiinštrumentalist Milko Lazar ter saksofonist Matjaž Drevenšek sta bila selektorja petih koncertov te sezone. Od pomladi sta nam skupaj z mednarodno uveljavljenimi gosti predstavila kalejdoskop skladb različnih obdobij in stilov. Bili smo priča navideznemu konfrontiranju starega in novega, redkim kombinacijam inštrumentov ter zvrsti.

Tudi za zadnji koncert cikla, ki je sinoči navdušil zbrano občinstvo v Palaciju, sta gostitelja izbrala nenavadno zasedbo. Koncert z naslovom »Virtuozni etno« je združil virtuozno harmoniko (Marko Hatlak), pridruženo nenavadnemu ansamblu saksofona (Matjaž Drevenšek), violine (Vasilij Meljnikov), čembala (Milko Lazar) in kontrabasa (Nino de Gleria), fuzija pa se je dokončna oblikovala računalniško (MC Brane aka Brane Zorman).  

S tem koncertom sto sklenili peto sezono. Koncerte so pripravili selektorji sezon : Bogdana Herman, Jure Tori, Janez Dovč, Vasko Atanasovki ter Milko Lazar in Matjaž Drevenšek. V prihodnji jeseni bomo lahko prisluhnili še samostojnim koncertom dosedanjih selektorjev, ki bodo skupaj z gosti zagotovo pripravili zanimive glasbene večere.