Na vsebino

Grajska botanika na ogled

16. junij 2016

Nova razstava Botanična zgodovina Grajskega griča, nastala v sodelovanju z Botaničnim vrtom Univerze v Ljubljani, je od danes naprej na ogled v Peterokotnem stolpu.

Grajski grič je vedno zanimiv za ljubitelje botanike, zato smo se v letošnjem letu, ko se naša prestolnica ponaša z nazivom Ljubljana, zelena prestolnica Evrope 2016, odločili, da njegovo botanično zgodovino predstavimo na dokumentarni razstavi, na kateri s pomočjo risb, slik in razglednic prikazujemo spreminjanje zelene podobe Grajskega griča. Pestrost tukajšnje flore skozi zgodovino je predstavljena še s slikami rastlinskih vrst in citati botanikov, katerih raziskovanje je potekalo tudi na Grajskem griču. Kustosa razstave sta dr. Jože Bavcon in mag. Blanka Ravnjak.

Ljubitelji narave so se že nekoč zavedali pomena te zelene oaze v mestu Ljubljana – in tega nismo pozabili do danes. Odkrijte zeleno oazo mesta tudi na sprehodu po tej zanimivi razstavi, ki bo na ogled do 2. oktobra 2016, vsak dan med 9. in 21. uro. Vstop je prost.