Na vsebino

Znan je spored letošnjega Filma pod zvezdami

15. junij 2016
600px150702 Otvoritev Film pod zvezdami foto.miha.fras.043

Film pod zvezdami, letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča, bo letos odprl film slovenskega avtorja; celovečerni igrano-dokumentarni prvenec Žige Virca Houston, imamo problem! Poleg izbora najodmevnejših filmov pretekle kinematografske sezone bo kar tretjina letošnjega programa posvečena predpremieram – gre za največje število svežih filmskih naslovov na sporedu Filma pod zvezdami do sedaj, ki v Ljubljano prihajajo naravnost s prestižnih festivalov v Berlinu in Cannesu. Od Filma pod zvezdami se bomo za leto dni poslovili s tradicionalno Vikendovo predpremiero: enigmatični in postavni supervohun Jason Bourne bo komaj 24 ur po severnoameriški premieri že na Ljubljanskem gradu! Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.

Celoten spored Filma pod zvezdami najdete tudi na naši spletni strani; prek spleta pa od danes naprej lahko tudi kupite vstopnice za filmske večere pod zvezdnim nebom Ljubljanskega gradu.

Letni kino v soorganizaciji pripravljata Ljubljanski grad in Kinodvor ob podpori ustanoviteljice, Mestne občine Ljubljana. Vabljeni!