Na vsebino

Danes se je v Londonu začela globalna turistična borza, kjer se predstavlja tudi Ljubljanski grad

07. november 2016

Med 7. in 9. novembrom v Londonu poteka globalna turistična borza World Travel Market (WTM), ena največjih svetovnih turističnih borz na svetu. Slovenija se na dogodku predstavlja kot zelena, aktivna in zdrava destinacija.

600px20161107 122747 resized

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije se na WTM-ju predstavlja 23 predstavnikov slovenskega turizma, v okviru Turizma Ljubljana tudi Ljubljanski grad, in sicer kot privlačna turistična točka, kot zelena oaza zelene prestolnice 2016.

WTM London se osredotoča na aktualne smernice v turizmu, poleg predstavitev posameznih destinacij in ponudnikov pa v dvoranah sejmišča potekajo tudi številni spremljevalni dogodki.

V okviru turistične borze bo za Slovenijo najpomembnejši jutrišnji dan, ko bo na slovenski stojnici potekal slovenski "brunch" predstavnikov slovenskega turizma ter predstavnikov britanskih in svetovnih medijev. Prisotne bodo nagovorili direktorica STO-ja Maja Pak ter vrhunska športnika Tina Maze in Luka Špik. Slovenijo bodo na dogodku predstavili predvsem kot zeleno, aktivno in zdravo butično destinacijo za petzvezdnična doživetja. Turistični delavci upajo, da bo nastop obeh športnikov obiskovalcem Slovenijo približal kot državo, ki je primerna tudi za priprave športnikov ter najrazličnejše aktivne oddihe.