Na vsebino

Začele so se jesenske počitniške delavnice

02. november 2016

Po dveh prazničnih dnevih so za šolarje na vrsti še trije počitniški, ki jih lahko preživijo tudi v naši družbi. Tokrat bomo spoznavali srednjeveško življenje na gradu.

Jesenske pocitniske delavnice

V sklopu tridnevnih raziskovalnih in ustvarjalnih počitniških delavnic tokrat pobližje spoznavamo, kakšen je bil vsakdan preračunljivih in spletkarskih cesarjev, lepih princes ter pogumnih in plemenitih vitezov. Vrnili smo se namreč za več kot 500 let nazaj, v čas, ko je dal cesar Friderik III. Habsburški na griču nad mestom Ljubljana zgraditi mogočen grad, ki stoji še danes.

Danes smo se odpravili v grajski gozd, v katerem nas je čakal čisto pravi viteški preizkus. V kolikor ste zamudili prvi dan, se nam lahko pridružite še jutri in v petek. V četrtek, 3. 11. 2016, bomo raziskovali in spoznavali, kakšno je bilo grajsko življenje v preteklosti ter kakšne zgodbe se skrivajo za grajskimi zidovi. Zadnji dan pa se bomo podali na razburljivo pustolovsko popotovanje po gradu. V grajski ječi je bil nekoč zaprt tudi znameniti vitez Erazem Predjamski. Če še ne veste, zakaj je bil zaprt in kako mu je uspelo pobegniti, se nam pridružite v petek, 4. 11. 2016.

Počitniške delavnice potekajo med 10.30 in 13.30 in so primerne za starejše predšolske otroke in učence prve triade osnovnih šol. Vabljeni v našo družbo.