Na vsebino

Sklenili smo letošnji Film pod zvezdami

01. avgust 2017

Zadnjo soboto v juliju smo zaključili letošnjo sezono Filma pod zvezdami z razprodano Vikendovo predpremiero filma Na mlečni poti, kjer sta z glavno vlogo obiskovalce navdušila Emir Kusturica in šarmantna Monika Ballucci.

600pxZakljucek FPZ 2017

Film pod zvezdami 2017 nam je torej postregel z obilico filmskih užitkov, natančneje s kar 24 projekcijami, od tega je bilo kar 5 premier oz. predpremier. Letošnji projekt je uspešno zaključen, prihodnje poletje se pa zopet vidimo na grajskem dvorišču z novimi filmskimi poslasticami.

Avgust pa nadaljujemo s nastopom Folklorne skupine Emona. Tri avgustovske srede bodo namenjene predstavitvi folklore – noš, plesov in glasbe iz Ljubljane in okolice. Skupino sestavlja skoraj 90 članov, ki letos obeležuje petdeset letnico delovanja. Njihove plesne koreografije pokrivajo skoraj vse slovenske pokrajine in vključujejo plese iz Štajerske, Koroške, Goričkega, Prekmurja in Razkrižja, pastirske bloške plese, goriške plese, plese iz okolice Trsta, rezijanske plese, plese iz Bele krajine ter plese iz Gorenjske.

Četrtkov večer nam bodo popestrili Oxana & La Banda. Oksana je kot čudežni otrok začela svojo glasbeno pot v rodnem Kijevu. Hči dveh odličnih glasbenikov je že zgodaj pokazala izreden talent ter ljubezen do glasbe in violine. Danes je Oksana koncertna mojstrica SNG Maribor, a to za njenega nemirnega duha ni bilo dovolj. Nov projekt vrhunske violinistke Oksane Pečeny Dolenc združuje pet profesionalnih glasbenikov, dejavnih na slovenskem glasbenem prizorišču, ki so si nadeli ime Oxana & La Banda. K sodelovanju je povabila naslednje priznane glasbenike: pianista Jana Severja, harmonikaša Andraža Freceta, kontrabasista Žigo Trilarja in kitarista Matica Dolenca.

Vabljeni v družbo Folklorne skupine Emona ter Oxane & La Bande.