Na vsebino

Začenja se filmsko poletje pod zvezdami

06. julij 2017

Na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča smo včeraj odprli novo sezono Filma pod zvezdami. Na otvoritvi se je predstavil z oskarjem nominiran animirani film Rdeča želva. Kot predfilm pa je bil predvajan najbolj nagrajevani slovenski film leta Nočna ptica.

600px170705 Film pod zvezdami otvoritev 068foto.nada.zgank

Že danes zvečer pa na veliko platno Filma pod zvezdami prihaja drama Machester by the Sea, v kateri je po mnenju mnogih kritikov igralec Casey Affleck odigral vlogo svojega življenja. Vse do 29. julija vas, poleg izbora najodmevnejših filmov pretekle kinematografske sezone Kinodvora, čaka še pet svežih filmskih naslovov, ki bodo v čarobnem grajskem okolju zagotovo navdušili vse filmske sladokusce.

Ker na filmskih večerih pričakujemo veliko obiskovalcev, vas prosimo, da za prihod na prizorišče uporabite brezplačno parkirišče na Vodnikovem trgu (glavna tržnica) in se do Grajskega dvorišča povzpnete po kateri izmed pešpoti ali s tirno vzpenjačo; za obiskovalce Filma pod zvezdami velja znižana cena povratne vozovnice. Če si boste ogledali več filmov in Ljubljanski grad tudi sicer pogosto obiščete, pa priporočamo nakup mesečne vozovnice za tirno vzpenjačo ali letne kartice Royal, ki vam ob neomejenem številu voženj z vzpenjačo omogoča še druge ugodnosti.

Film pod zvezdami ob podpori Mestne občine Ljubljana pripravljata Ljubljanski grad in Kinodvor.