Na vsebino

Znan je spored letošnjega Filma pod zvezdami

14. junij 2017

Danes se že začenja prodaja vstopnic.

600pxFilm pod zvezdami knjizica 2017

Letošnji Film pod zvezdami, ki v soorganizaciji Mestnega kina Kinodvor in Ljubljanskega gradu znova poteka na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča, bo 5. julija odprla presunljiva, poetična animirana alegorija o večnem kroženju življenja, človekovi povezanosti z naravo ter globokih vezeh družine in ljubezni Rdeča želva (La Tortue rouge, 2016). Še preden bodo obiskovalci zaplavali proti de Witovemu samotnemu tropskemu otoku, pa si bodo lahko ogledali predfilm režiserke in animatorke Špele Čadež, letošnje Župančičeve nagrajenke za dveletno ustvarjanje, ki nas bo ob odprtju počastila s svojo prisotnostjo. Njena Nočna ptica, ki je pred dnevi na zagrebškem festivalu animiranega filma Animafest prejela glavno nagrado, je najbolj nagrajevan slovenski film leta!

Kot vsako leto doslej spored Filma pod zvezdami tudi letos vključuje raznolik izbor kakovostnih filmov, ki so pustili močan pečat na pretekli kinematografski sezoni, poleg tega pa še pet predpremiernih oziroma premiernih filmskih projekcij. Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.

Celoten spored Filma pod zvezdami najdete tudi na naši spletni strani; prek spleta pa od danes naprej lahko tudi kupite vstopnice za filmske večere pod zvezdnim nebom Ljubljanskega gradu.