Na vsebino

Ponovno lahko preživite noč za rešetkami v Hostlu Celica

02. julij 2018

Javni zavod Ljubljanski grad je upravitelj enega izmed najbolj zanimivih in priljubljenih hostlov na svetu, Hostla Celica, ki je včeraj znova odprl svoja vrata popotnikom z vsega sveta.

600pxOtvoritev Hostel Celica 2.7.2018 3500px foto Miha Mally 1

Temeljita prenova stavbe je bila po petnajstih letih delovanja in uporabe nujno potrebna in prinaša dodano vrednost pri udobju bivanja, kar je v skladu s sodobnimi turističnimi trendi in kar bo še dodatno pripomoglo k prepoznavnosti in konceptu te svetovne znamenitosti. Investitorica prenove je bila Mestna občina Ljubljana, ki je tudi lastnica objekta. Hostel sta slavnostno odprla direktorica Ljubljanskega gradu Mateja Avbelj Valentan in župan mesta Ljubljane Zoran Janković. 

Hostel bo ob svoji osnovni namestitveni dejavnosti tudi v prihodnje ponujal gostinski del in pripravljal kulturno umetniške dogodke. Že ta petek, 6. julija, pričnemo s petkovimi Jazz večeri na letnem vrtu hostla, ki bodo popestrili poletno dogajanje v prestolnici. KUD Sestava pa nadaljuje s torkovimi glasbenimi srečanji "Sozvočja sveta", pripravili pa bodo tudi zanimive razstave tekom leta, ki bodo na ogled v galeriji Srečišče. 

Na Ljubljanskem gradu se veselimo novih izzivov pri vodenju tega pomembnega turističnega objekta, ki v sebi nosi močno zgodovinsko vrednost in kulturno dediščino, predstavlja preplet turizma in kulture ter ponuja nove sinergije z Ljubljanskim gradom.