Na vsebino

Zaključek Filma pod zvezdami 2018 z dokumentarcem Whitney

29. julij 2018

V soboto, 28. julija, smo z Vikendovo predpremiero dokumentarnega filma Whitney sklenili letošnjo sezono Filma pod zvezdami, ki ga pripravljamo v sodelovanju z mestnim kinom Kinodvor.

Na letošnjem filmskem sporedu je bilo predvidenih triindvajset filmskih projekcij, od katerih so bile štiri odpovedane (Ivan, Pokliči me po svojem imenu, Človek delfin in Iztrebljevalec 2049),saj nam julijsko vremen ni bilo naklonjeno. Kljub temu so obiskovalci uživali v preostalih devetnajstih projekcijah pod zvezdnatim nebom, med katerimi so bile kar štiri predpremiere (Ne skrbi, peš ne boš prišel daleč, Na obali Chesil, Mary Shelley, Whitney) in posebna projekcija Wesa Andersona, Otok psov. Film pod zvezdami 2018 nam je torej postregel z obilico filmskih užitkov, prihodnje poletje se pa zopet vidimo na Grajskem dvorišču z novimi filmskimi poslasticami.

Upamo, da nam bo poletno vreme bolj naklonjeno v avgustu, ko pripravljamo kar nekaj dogodkov na prostem. 8. avgusta bo na Grajskem dvorišču nastopil Orkester ljudskih inštrumentov Nekrasov iz Rusije, ki deluje pod okriljem Ruske televizije, in izvaja različna glasbena dela, od ruske ljudske glasbe, do klasikov in modernih skladb. 9. in 10. avgusta se v Obrambnem jarku, pod glavnim vhodom v grad, pripravljata dva PikniKoncerta, družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači ter hkrati drugačen način preživljanja prostega časa, ko se doživetje kakovostne kulture prepleta s sproščenim druženjem in ekološko osveščenostjo. Prvi večer nam bo popestril Brina Vogelnik trio, naslednji pa skupina Čedahuči.

Konec avgusta pa bo Grajsko dvorišče prevzel smeh - smeh Panča in Komedije pod zvezdami. Panč se bo "naselil" na gradu med 22. in 26. avgustom, medtem ko takoj sledi Komedija pod zvezdami, z odličnim repertoarjem predstav: Brade, Fotr, Jamski človek in Tvoj bodoči bivši mož.