Na vsebino

Nova pedagoška brošura za šolsko leto 2018/2019

19. junij 2018

V teh dneh, ko zaključujemo šolsko leto, smo na Ljubljanskem gradu izdali brošuro pedagoških programov za prihodnje šolsko leto 2018/2019.

Letos je naša vodilna tema programa najbolj prepoznaven simbol Ljubljane in Ljubljanskega gradu – zmaj. Osrednji dogodek s to tematiko predstavlja razstava Zmaj vseh zmajev v grajskih Kazematah, ki smo jo pripravili v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem in bo na ogled vse do 18. novembra 2018. Ob razstavi smo pripravili raznolik spremljevalni program, od vodenih ogledov po razstavi in mestu za različne starostne skupine pa vse do gledališke predstave za otroke. V novi pedagoški brošuri smo dogodke tudi podrobneje predstavili.

Nihče ne ostane ravnodušen ob obisku poznosrednjeveške trdnjave, v kateri se je skozi zgodovino spletlo na tisoče zgodb in kjer se iz leta v leto rojevajo nove. Vabimo vas, da se prvič ali znova srečamo na osrednji turistični točki v prestolnici, kjer se v objemu grajskih zidov lahko vsaj za trenutek oddahnemo od vsakdana. Skupaj se bomo podali na nepozabno popotovanje v preteklost ter podoživeli pustolovščine, ki jih opisujejo miti in legende, v katerih nastopa najveličastnejše bitje, za katerega nekateri verjamejo, da še dandanes počiva pod Grajsko kapelico.

Pedagoško brošuro si lahko ogledate na tej povezavi. Več informacij o pedagoških programih najdete tudi na naši spletni strani.