Na vsebino

Prepeljali štirimilijontega potnika s tirno vzpenjačo

05. april 2019

V dobrih dvanajstih letih obratovanja je do vrha Grajskega griča prepeljala že štiri milijone tako domačih kot tudi tujih obiskovalcev.

600pxlezeca 4 milijonti potnik edited

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad, ki je začela obratovati konec leta 2006, je milijontega potnika prepeljala konec leta 2010, štiri leta po začetku obratovanja, dvomilijontega 15. avgusta 2014, trimilijontega 12. maja 2017, štirimilijontega pa na današnji dan, ko je nekaj pred 12. uro na spodnjo postajo vzpenjače prišla družina Holden iz Velike Britanije. Podatki torej kažejo, da je vsak naslednji milijon prepeljanih potnikov dosežen v krajšem časovnem obdobju. Število prepeljanih potnikov na tirni vzpenjači se povečuje tudi letos; do konca marca smo zabeležili 16,8-odstotno povečanje števila potnikov glede na lansko leto.

Štirimilijontemu potniku smo izrekli čestitke, mu v imenu Ljubljanskega gradu poklonili darilo ter ga skupaj z našim grajskim partnerji pogostili s kulinaričnimi dobrotami gostilne Na gradu. Iskrene čestitke z Ljubljanskega gradu, začenjamo odštevati do naslednjega milijona!