Na vsebino

Razstavljene fotografije legendarnega Edija Šelhausa

21. februar 2019

Razstava Edi Šelhaus: fotografski utrinki je še ena tematska razstava iz bogatega fonda fotografij enega najbolj znanih slovenskih fotoreporterjev Edija Šelhausa. Zbirko hrani Muzej novejše zgodovine Slovenije, za tokratno razstavo pa smo pripravili izbor fotografij iz sveta filma, gledališča ter radia in televizije.

600pxEdi Selhaus otovoritev 20. 2. 2019 foto Domen Pal 1

Razstavo je predstavila kustosinja Jožica Šparovec, otvorila pa direktorica Muzeja novejše zgodovine Slovenije, dr. Kaja Širok. Gost pa je bil upokojeni fotoreporter Dnevnika, gospod Nace Bizilj. Razstava pomeni uvod v pregledno razstavo fotografij Edija Šelhausa, ki jo bo pripravil Muzej novejše zgodovine Slovenije v počastitev stoletnice rojstva Edija Šelhausa.

V Galeriji "S" je na ogled izbor posnetkov iz obdobja med letoma 1958 in 1973, eden pa iz leta 1945. Gre za posnetke s snemanj domačih in tujih filmov, z beneškega filmskega festivala, iz zakulisja filmskega ali gledališkega dogajanja, z gledaliških predstav in dogodkov, nekaterih RTV-oddaj, o radijskih in televizijskih napovedovalcih v studiih idr.

Razstava bo na ogled do 14. aprila 2019. Vljudno vabljeni k ogledu.