Na vsebino

Prihajajo 9. grajski dnevi

10. maj 2019

Še en teden nas loči do 9. grajskih dni.

Ljubljanski grad Grajski dnevi BANER Z NAPISOM 600x600 poravnani zastavi

Več kot dvajset brezplačnih dogodkov bo zaznamovalo letošnje 9. grajske dneve; med 17. in 19. majem na Ljubljanskem gradu, v počastitev 114. obletnice, odkar je grad v mestni lasti.

16. maja se spominjamo prelomnega trenutka v zgodovini Ljubljanskega gradu: leta 1905 ga je takratni župan Ivan Hribar v imenu mesta za 60.200 kron odkupil od državnih oblasti in s tem trdnjavo, ki jo je hudo poškodoval velikonočni potres, rešil pred nadaljnjim propadanjem.
V sklopu smo pripravili več kot dvajset raznovrstnih brezplačnih dogodkov, primernih za vso družino. Tokrat izpostavljamo predstavitev nove grajske pravljice o Frideriku.

Za dogodke, na katerih je število mest omejeno, bodo brezplačne vstopnice na voljo od ponedeljka, 13. maja 2019, do zasedbe prostih mest. Razdelili bomo več kot tisoč brezplačnih vstopnic.

Pestro dogajanje bo v znamenju dneva odprtih vrat, vodenih ogledov za otroke in odrasle, ustvarjalnih delavnic, viteške šole, gledaliških predstav, razstav, srednjeveškega tabora, viteškega turnirja, sekirometa …

Vabljeni v grajsko družbo.