Na vsebino

Otroci so za en dan "zavzeli" Ljubljanski grad

21. november 2019

Včeraj smo obeležili svetovni dan otrok. Na pobudo UNICEF-a so otroci v Sloveniji z različnimi aktivnostmi sporočali, v kakšnem svetu si želijo odraščati in opozorili na to, da vsi še vedno nimajo enakih možnosti. Glas otrok je bil slišan tudi na Ljubljanskem gradu.

600pxIMG 20191120 095923191

Letošnji UNICEF pobudi ob svetovnem dnevu otrok se je pridružil tudi Ljubljanski grad. Otroci zaposlenih so za en dan prevzeli vloge ter delovna mesta svojih staršev ter soustvarjali program in ostale aktivnosti na Ljubljanskem gradu. Pridružili so se nam na delovnih mest v Virtualnem muzeju, Lutkovnem muzeju, Grajski trgovini, Info centru, tehnični službi, službi za odnose z javnostmi, tajnišvu, glasbenem programu, pedagoškem programu in na tirni vzpenjači. Skozi svoje oči so odločali o pomembnih (poslovnih) zadevah in hkrati spoznavali delo svojih staršev. S svojim kreativnim pristopom so znova potrdili, da imajo kljub mladosti številne predloge, ki lahko prispevajo k razvoju našega zavoda.

Otroci v Sloveniji so danes znova dokazali, da v sebi nosijo izjemen potencial, zaradi česar so pomembni soustvarjalci današnjega in jutrišnjega sveta. Zato je pomembno, da imajo več priložnost izraziti svoje mnenje in so redno vključeni v sprejemanje odločitev, še posebej tistih, ki vplivajo na oblikovanje prihodnosti.