Na vsebino

Ljubljanski grad in njegove vsebine ponovno odprti

12. april 2021

Na podlagi sprostitvenih ukrepov Vlade RS se z današnjim dnem ponovno odpira Ljubljanski grad in njegove vsebine, tudi trgovina Friderik. Grad bo odprt med 10. in 18. uro; tirna vzpenjača še ne obratuje.

Pogled na Ljubljanski grad med drevjem Grajskega griča.

Ljubljanski grad z današnjim dnem ponovno odpira vrata za obiskovalce, in sicer vsak dan med 10. in 18. uro. Na gradu se je mogoče povzpeti na Razgledni stolp; si ogledati stalne postavitve: Virtualni grad, Slovenska zgodovina, Lutkovni muzej, Kaznilnica, Grajsko orožje; osrednjo tematsko razstavo o slovenskem pripovednem izročilu Za devetimi gorami v Kazematah, večmedijsko postavitev Živi seznam Marije Prelog v Peterokotnem stolpu, razstavo izbora del članov Društva likovnih umetnikov Ljubljana z naslovom Hedonizem 2020-2021 v Galeriji »S«. Vstopite lahko tudi v grajsko kapelo Sv. Jurija ali se ustavite v naši trgovini Friderik, ki se nahaja v Info centru takoj za grajskimi vrati.

Tirna vzpenjača ne obratuje; za dostop do gradu priporočamo katero izmed urejenih pešpoti ali vožnjo z električnim vlakcem Urbanom.

Obiskovalce naprošamo, da upoštevajo vsa priporočila, ki veljajo za omejitev širjenja korona virusa.

Vabljeni, da nas obiščete; veseli bomo vašega obiska. Prav tako vas vabimo k ogledu katerega izmed naših spletnih dogodkov; seznam najdete na tej povezavi.