Na vsebino

Grajski kulturni februar na spletu

02. februar 2021

Na Ljubljanskem gradu smo v februarju, ko praznujemo slovenski kulturni praznik, pripravili niz brezplačnih dogodkov, ki jih boste lahko spremljali v neposrednih spletnih prenosih in v njih uživali tudi doma.

Slika gradu posneta iz Kongersnega trga

Na oder Skalne dvorane Jazz Cluba Ljubljanski grad se vračajo domači in tuji glasbeniki, ki nam bodo na koncertnih večerih jazza, soula, funka, rocka, bluesa ter latina pričarali sproščeno klubsko vzdušje grajskega okolja. Njihove nastope boste lahko spremljali v neposrednih spletnih prenosih vsak petek med 20. in 21. uro. Začenjamo 5. februarja s svingom, gospelom in rokenrolom ter Rokom Ferengjo; nadaljujemo 12. februarja z Majo Keuc, 19. s skupino Blues Experience in 26. z Las Cuerdas.

Najmlajši si lahko v četrtek, 4. februarja, ob 17.30 ogledajo glasbeno-pripovedovalsko predstavo Za devetimi gorami. Nastopajo: Anja Štefan, Boštjan Gombač in Janez Dovč.

Naša nova lutkovna predstava Friderik, grajska podgana je nastala po prigodah, zapisanih v istoimenski slikanici. Iz grajskega gledališča prihaja na vaše domače ekrane 13. in 27. februarja, vsakič ob 17. uri.

Neposredni prenosi bodo na voljo prek povezav, ki jih najdete na naši spletni strani ob posameznem dogodku. Vabljeni k ogledu.