Na vsebino

V počitniškem tednu na Ljubljanskem gradu dodatne vsebine

19. februar 2021

V kolikor načrtujete obisk Ljubljane in Ljubljanskega gradu, bo prihodnji teden na gradu poleg že znanih vsebin kar nekaj novosti. Pa jih spoznajmo.

Pogled na Grajsko dvorišče iz Razglednega stolpa

Del slovenskih učencev je že na počitnicah, vsak čas bodo na vrsti tudi učenci iz osrednjeslovenske in še nekaterih drugih regij, ki jih znova lahko obiščemo. Na Ljubljanskem gradu vam ponujamo: na samostojno raziskovanje gradu se lahko odpravite s pomočjo avdiovodnika; sprehod po Grajskem griču, ki med drugim razkriva tudi modrosti o grajski trti in vinu, lahko doživite prek mobilne aplikacije. Če ste za izvirno grajsko pustolovščino, odigrajte Grajski pobeg. Posebno doživetje za otroke vas čaka v Lutkovnem muzeju; pestro preteklost našega mesta in države razkriva razstava Slovenska zgodovina; pravljice niso namenjene le otrokom, zato pokukajte v pravljični svet na razstavi Za devetimi gorami. Tu so še zgodovina gradu v dvanajstminutni projekciji v Virtualnem gradu ter stalni postavitvi Kaznilnica in Grajsko orožje, Grajska kapela sv. Jurija in – ne zamudite – čudovit razgled z Razglednega stolpa! Najslavnejši prebivalec gradu, ljubka podgana Friderik, bo zelo vesel, če ga boste prišli pozdravit v njegovo trgovino; samevanja na gradu je že zelo naveličan!
Veselimo se vašega obiska.

Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila o omejitvi števila oseb, ki so hkrati v prostoru, kakor tudi vsa ostala priporočila NIJZ, ki veljajo za preprečevanje širjenja koronavirusa.