Na vsebino

Muzeji in galerije ponovno odpirajo vrata, tudi na Ljubljanskem gradu

22. januar 2021

Na podlagi sprostitvenih ukrepov Vlade RS se jutri, 23. januarja 2021, odpirajo tudi nekatere vsebine na Ljubljanskem gradu. Grad bo odprt med 10. in 18. uro; tirna vzpenjača še ne obratuje.

Zračni posnetek Ljubljanskega gradu z delom starega mestnega jedra v ozadju

Ljubljanski grad ponovno odpira vrata za obiskovalce, tudi z možnostjo ogleda nekaterih vsebin. Od jutri, 23. januarja 2021, dalje bodo grajska vrata odprta vsak dan med 10. in 18. uro. Na gradu se bo mogoče povzpeti na Razgledni stolp, na ogled pa bodo: osrednja tematska razstava o slovenskem pripovednem izročilu Za devetimi gorami v Kazematah, večmedijska postavitev Živi seznam Marije Prelog v Peterokotnem stolpu, razstava plakatov z naslovom Laibach: Svoboda vodi ljudstvo v Galeriji »S«, od stalnih postavitev pa Kaznilnica in Grajsko orožje; vstopiti bo mogoče tudi v grajsko kapelo Sv. Jurija, kjer so do 2. februarja 2021 na ogled še lesene jaslične figure v naravni velikosti, delo avtorja Mira Rismonda.


Info center na Ljubljanskem gradu obratuje med 10. in 18. uro, izdelke iz Grajske trgovine Friderik pa je trenutno mogoče kupiti zgolj v spletni trgovini Friderik.


Tirna vzpenjača ne obratuje; za dostop do gradu priporočamo katero izmed urejenih pešpoti.


Obiskovalce naprošamo, da upoštevajo vsa priporočila, ki veljajo za omejitev širjenja korona virusa.


Vabljeni, da nas obiščete; veseli bomo vašega obiska.