Na vsebino

Pričelo se je filmsko poletje pod zvezdami

16. julij 2021

Na Grajskem dvorišču smo sinoči razprli filmsko platno; pričel se je priljubljeni Film pod zvezdami.

Otvoritveni večer Filma pod zvezdami. Gledalci pred platnom na Grajskem dvorišču.
Foto: Domen Pal

S Hitchcockovo vrhunsko klasiko Razvpita (Notorius, 1964) smo sinoči, skupaj s Kinodvorom, že trinajsto leto zapored odprli Film pod zvezdami. Do sedmega avgusta bo na sporedu še triindvajset filmskih večerov pod zvezdnim nebom Grajskega dvorišča.

Vsak drugi večer bo na sporedu predpremierni naslov; že danes se nam obeta prvi – Palm Springs. Tradicionalno bodo na programu prejemniki in nominiranci za oskarje. Prvi projekciji bosta na gradu doživeli tudi tretji celovečerec pisatelja in režiserja Gorana Vojnovića Nekoč so bili ljudje in zmagovalec lanskega LIFA, slovenska koprodukcija Sadeži pozabe (Mila) režiserja Christosa Nikouja. Program pa se prepleta tudi z izborom nekaterih najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone.

Že uvodni večer je napolnil Grajsko dvorišče in pokazal, kako zelo smo pogrešali kulturne dogodke, ko so bila zaradi epidemije vrata kulturnih hramom več mesecev zaprta. Zato vas tudi v prihodnje naprošamo, da za dobro počutje vseh obiskovalcev, upoštevate varnostna priporočila.

Veselimo se vaših obiskov.