Na vsebino

Grajska kulinarična knjiga na razstavi Trajnostna gastronomija v Alfred Nobel House Björkborn na Švedskem

17. junij 2021

Združeni narodi so leta 2016 razglasili 18. junij za svetovni dan trajnostne gastronomije. Tako bo jutri odprtje razstave Trajnostna gastronomija, ki v eni izmed kategorij predstavlja tudi kulinarične knjige s tega področja (Sustainable Food Books).

Knjiga Jedi časov – časi jedi na Švedskem.
Pelle Agorelius, kustos razstave z grajsko kulinarično knjigo Jedi časov – časi jedi.

V družbi več kot 600 knjig iz več kot 50 držav se na letošnji razstavi predstavlja tudi kulinarična knjiga z naslovom Jedi časov – časi jedi, ki smo jo na Ljubljanskem gradu izdali ob koncu lanskega leta kot napoved in uvod v razglasitev Slovenije za evropsko gastronomsko regijo 2021.

Razstava bo na ogled v Alfred Nobel House Björkborn v švedskem mestu Karlskoga vse do 21. oktobra, ko je rojstni dan Alfreda Nobela.