Na vsebino

Ljubljanski grad in Hostel Celica prejemnika trajnostnega certifikata Zeleni ključ

06. maj 2021

Grad v kategoriji turističnih atrakcij in Hostel Celica, ki je v upravljanju Javnega zavoda Ljubljanski grad v kategoriji namestitvenih obratov, sta uspešno zadostila vsem kriterijem in pridobila okoljski znak Zeleni ključ.

Kolaž fotografij Ljubljanskega gradu in Hostla Celica z logotipom Zeleni ključ.

Certifikat Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost organizacij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Obrati morajo vzdrževati visoke okoljske standarde s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov. Znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata, neposredno pripomorejo k varovanju okolja.

Hostel Celica se aktivno ukvarja s trajnostno usmeritvijo že več let in je del Zelene sheme slovenskega turizma vse od leta 2016. S prejemom mednarodnega trajnostnega certifikata se shemi priključuje Ljubljanski grad kot zelena atrakcija.

Ob tej priložnosti je potrebno poudariti, da je oblikovanje trajnostno usmerjene turistične ponudbe nujno za ohranjanje konkurenčnosti v mednarodnem okolju. Ljubljana že vrsto let aktivno deluje kot zelena prestolnica in se uvršča v sam vrh trajnostnih destinacij v Evropi. S pridobitvijo certifikata smo del zelene zgodbe postali tudi na Ljubljanskem gradu.

Več o trajnostni viziji Ljubljanskega gradu si lahko preberete na tej povezavi, o Hostlu Celica pa na tej.