Na vsebino

Deset let spominov

01. april 2021

Danes Javni zavod Ljubljanski grad praznuje deseti rojstni dan, ki ga zaradi novih vladnih ukrepov za zajezitev širjenja virusa covid-19 sicer ne moremo praznovati skupaj, saj so grajska vrata od danes naprej ponovno zaprta.

Almanah Edinstven pogled na Ljubljanski grad 2011-2021, ob 10. obletnici delovanja Javnega zavoda Ljubljanski grad.
Almanah ob 10. obletnici delovanja Javnega zavoda Ljubljanski grad.

Minulo desetletno obdobje je sicer kratek čas v luči, da se Ljubljanski grad ponosno dviga nad mestom že več kot petsto let, vendar pomembno in ponosni smo na prehojeno pot in zavidljive rezultate, ki niso ostali neopaženi.

Ob tej priložnosti smo izdali almanah z naslovom Edinstven pogled na Ljubljanski grad 2011–2021, ki prikazuje ključne rezultate posameznega leta delovanja in raznoliko paleto dejavnosti, s katero se ukvarja zavod, delo posameznikov in ekip v okviru desetih oddelkov Javnega zavoda Ljubljanski grad in Hostla Celica, kakor tudi zanimive zgodbe, povezane z gradom, ki so nam jih ob deseti obletnici zaupali naši »zunanji« sodelavci, na tak ali drugačen način povezani z gradom.

Z gradom ste povezani tudi vi, obiskovalke in obiskovalci, zato vas vabimo, da »prelistate« vsebino almanaha na naši spletni strani. Vse do konca leta bomo obeleževali našo desetletnico tudi na naših socialnih omrežjih, pripravili smo pestre vsebine, in mesečne nagradne igre s privlačnimi nagradami, zato vas vabimo, da sledite naši zgodbi in praznujete skupaj z nami, čeprav trenutno narazen.

Nestrpno čakamo dan, ko vas bomo ponovno lahko pozdravili na gradu, Grajskem griču, kulturno-umetniških in turističnih vsebinah, razvajali vaše brbončice v grajskih gostinskih lokalih, vas na vrh griča popeljali s tirno vzpenjačo, vas razveselili v naši trgovini Friderik …

Do tedaj pa vam želimo zdravih in vedrih dni ter lepe prihajajoče praznike.