Na vsebino

Pripravljamo nov sklop Friderikovih pravljičnih dogodkov

02. februar 2022

Med februarjem in majem bodo na našem sporedu štirje novi lutkovno-pripovedovalski dogodki, ki smo jih poimenovali Ljudskosnedke.

Prizor iz predstave Najlepši cvet.

V njih bo imel glavno vlogo naš Friderik, ljubka grajska podgana, ki na Ljubljanskem gradu živi že od davnih časov, zato pozna sleherno zgodbo, ki se je pripetila za grajskimi zidovi. Poleg zgodb obožuje vse, kar diši po hrani in pijači. Tako je na gradu srečal popotnika Žigo, ki med obiskovanjem tujih krajev rad prisluhne zgodbam, ki pripovedujejo o hrani. Friderik in Žiga se bosta srečala enkrat na mesec ter si izmenjala sladke in okusne pripovedke in pravljice, katerih izbor je pripravila pripovedovalka ljudskih pravljic Irena Cerar.

Če bi tudi vaši otroci želeli prisluhniti kateri izmed zgodb, vabljeni v našo družbo že v soboto, 5. februarja, ob 10.30 v Grajsko gledališče, ko bo beseda tekla o najlepšem cvetu – pšenici. V marcu (5. marca) bomo spoznali ali gre Frideriku v slast zelenjava – naslov srečanja bo Začimbe in zeli za okusne jedi; 2. aprila izvedeli ali obstaja sadež, ki lahko samega kralja reši pred smrtjo – Zdravilni sadež bo naslov tega dogodka in 7. maja preverili zakaj nam včasih, ko smo malo raztreseni, pravijo da nam manjka soli v glavi; naslov zadnjega srečanja bo Več soli kot pameti.

Več informacij o posameznih dogodkih ter povezave do nakupa vstopnic najdete na tej povezavi.