Na vsebino

Hostel Celica v družbi mednarodnega združenja Europe's Famous Hostels

10. maj 2022

Zagotoviti najboljšo izkušnjo in ne le prodajati nočitev, je ključno vodilo mreže Europe's Famous Hostels, katere član je nedavno postal tudi Hostel Celica, ki je v upravljanju Javnega zavoda Ljubljanski grad.

1400x700pxDJI 0901 HDR f2 1200
Hostel Celica. Foto: Miha Mally

Več kot petindvajset let stara ideja je botrovala ustanovitvi združenja najboljših evropskih hostlov z željo po skupni promociji in ustvarjanju skupnosti v okviru tega dela turistične industrije. Ta mednarodna mreža danes združuje že prek štirideset hostlov po Evropi in v Izraelu. Nedavno je del te mreže postal tudi naš unikaten Hostel Celica kot edini predstavnik Ljubljane (iz vsakega mesta je namreč vključen le en hostel). Člani združenja svojim gostom zagotavljajo pristno in lokalno izkušnjo, postavljajo trende in nenehno iščejo novosti, kako gostom pripraviti najboljšo izkušnjo.

Poleg promocije, ki jo bo Hostel Celica pridobil z vključitvijo v to mednarodno združenje, so pomembni vidiki tudi izmenjava izkušenj, izobraževanje zaposlenih, skupni projekti članov združenja ter izmenjava dobrih praks iz posameznih lokalnih okolij …, torej je pomemben del zgodbe tudi izobraževalni vidik.

Kot trajnostno certificiran hostel in Zelena namestitev Slovenije nas veseli tudi skupen, s strani evropske komisije nagrajen, projekt Eco Wanderer, ki se je pričel v teh dneh. Mlade nagovarja k potovanju z vlakom namesto letalom in na ta način k zniževanju ogljičnega odtisa. V zameno za bolj trajnostno potovanje gostje dobijo popuste na nočitve v hostlih združenja.

Veselimo se novih izzivov, ki nam jih prinaša vključitev v družbo izjemnih hostlov Evrope – v združenje Europe's Famous Hostels.