Na vsebino

V družbi pokrovitelj trt nazdravili z novim letnikom grajskega vina

16. november 2022

Za nami je največji praznik vina; na Ljubljanskem gradu smo mu nazdravili z grajskim belpinom in rdečegrajcem.

1400x780pxMartinovanje 15.11. foto Miha Mally hi res 9

Sinoči smo v družbi pokroviteljev trt, podpornikov ter poslovnih partnerjev, sodelavcev in vseh tistih, ki prepoznavajo pomen grajske vinske zgodbe, kar je uvodoma v imenu Mestne občine Ljubljana izpostavil tudi podžupan g. Dejan Crnek, nazdravili sv. Martinu in okušali novo polnitev vina iz Grajskega vinograda, letnik 2021.
 
Direktorica Ljubljanskega gradu ga. Mateja Avbelj Valentan se je zahvalila vsem zbranim, še posebej pokroviteljem trt ter strokovnemu nosilcu Grajskega vinograda, dr. Franciju Čušu z ekipo s Kmetijskega inštituta Slovenije. G. Čuš je poudaril, da smo priča kakovostnemu letniku 2021, ki pa ga je količinsko nekoliko manj, kar je posledica lanske pomladanske pozebe.

Ob grajskemu vinu smo okušali novi okus posebne izdaje paštete Argeta Exclusive, pod katero se je podpisal z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu Igor Jagodic. Naj meniju je bil okus srne z malino in črnim orehom.

Za prijetno martinovo vzdušje je poskrbela zasedba Kranjci, mi pa se že velimo, da boste novo grajsko vino poizkusili tudi vi; na voljo v grajski trgovini Friderik.