Na vsebino

Razstava stripov Mikija Mustra na ogled v Peterokotnem stolpu

15. september 2022

Na sinočnji otvoritvi razstave so se zbrale različne generacije. Tisti, ki so že pred časom in tisti, ki ravno sedaj prebirajo legendarne stripe o Zvitorepcu, Lakotniku in Trdonji.

Otvoritev Miki Muster 14.9.2022 foto Miha Mally hi res 3

Redkokdo že v času svojega življenja postane legenda. Mikiju Mustru ni uspelo samo to, uspelo mu je več! Postal je pojem. Njegove stripe o Zvitorepcu, Lakotniku in Trdonji prebira že tretja generacija in prav tako raznolika je bila tudi publika na sinočnji otvoritvi razstave. Letos julija je minilo 70 let od prve objave Zvitorepca in tovarišev, pa je strip še vedno priljubljen. Prvič pa si ga je na razstavi na Ljubljanskem gradu mogoče ogledati tudi v barvah, ki sta jih že pred leti izbrala Miki Muster in akademski slikar Jože Trobec, pobarvali pa njegova hči Neža Trobec ter Uroš Hrovat in Igor Ribič.

Razstava stripov, ki je od danes naprej in vse do 20. novembra na ogled v Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu, smo pripravili v sodelovanju s specializirano trgovino Strip.art.nica Buch. Njen vodja Aleksander Buh je pripravil izbor del, ki so na ogled na razstavi.

Obudite svoje otroške spomine, sprehodite se po razstavi legendarnega akademskega kiparja, ilustratorja in animatorja; vstop je prost.