Na vsebino

Prenovili smo Virtualni grad

14. marec 2024

Od danes naprej je obiskovalcem na voljo vsebinsko in tehnično posodobljen Virtualni grad, ki se nahaja pod Razglednim stolpom.

1400x780pxVirtualni grad 2 12

Dotrajana tehnična oprema in vsebina zgodovinskega in arhitekturnega razvoja Grajskega griča in Ljubljanskega gradu je po dvanajstih letih uporabe narekovala vsebinsko in tehnično posodobitev Virtualnega gradu.
Danes smo za obiskovalce ponovno odprli vrata Virtualnega gradu. Dvanajstminutno projekcijo je poslej mogoče spremljati kot 4D doživetje. Animirani sprehod po zgodovini je obogaten s stereoskopsko projekcijo, prostorskim zvokom in posebnimi učinki, kot so sedeži s tresljaji, umetna megla, dež, sneg … Sodobna tehnologija obiskovalcu prinaša boljšo uporabniško izkušnjo. Pridite in si oglejte, kako zanimiva je grajska zgodovina vse od prazgodovine do današnjih dni. Stereoskopska očala vam bodo dala občutek, da ste prav zares tam – v daljni ali nekoliko bližji preteklosti.
Virtualni grad si je mogoče ogledati v sklopu nakupa Grajske vstopnice. Za obiskovalce je odprt vsak dan med 9.00 in 18. uro.