Na vsebino

Nova pridobitev v objektu Na Stolbi – studia, ki ponujata štirizvezdično namestitev

26. julij 2023

Javni zavod Ljubljanski grad, ki namestitveno dejavnost izvaja kot upravitelj Hostla Celica, je tudi upravitelj objekta Na Stolbi, ob trasi tirne vzpenjače.

1400x780pxStudio Friderik jul 2023 foto Miha Intihar 9
Studio Friderik. Foto: Miha Intihar

Na naslovu Stolba 8 je stal zapuščen, delno porušen dvonadstropni objekt v lasti Mestne občine Ljubljana. Arhitekturni biro Ambient je na tem mestu zasnoval nov, tehnološko sodoben, trajnosten, nizko energetski dvoetažni objekt, ki ga je investitorica – Mestna občina Ljubljana – v letu 2022 predala v upravljanje Javnemu zavodu Ljubljanski grad. Pritličje objekta je tako postalo del upravnih prostorov našega zavoda, v zgornjem nadstropju pa smo letos dokončali notranjo ureditev in opremili studia za gostujoče umetnike v okviru javnih zavodov, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, oziroma popotnike.

Sodobna studia ponujata spalni del, dnevni prostor, kuhinjsko nišo, kopalnico in zunanjo teraso s pogledom na mesto. Od 1. avgusta 2023 bo nova namestitev na voljo tudi na rezervacijski platformi Booking.com, vas pa vabimo, da si novo pridobitev v našem mestu ogledate na tej povezavi.