Na vsebino

Vključujemo se v evropski teden mobilnosti

07. september 2023

Največja mednarodna kampanja za spodbujanje trajnostne mobilnosti, ki se ji pridružujemo tudi na Ljubljanskem gradu, bo letos potekala pod geslom Varčne poti.

1400x780pxETM768x432

Kaj pomeni sporočilo »Varčne poti«? Slovenska gospodinjstva za pokrivanje stroškov prevoza porabijo vse več denarja, zato evropski teden mobilnosti, ki tradicionalno poteka med 16. in 22. septembrom, letos v ospredje postavlja odločitev za racionalnejše načine potovanj. To so vsi tisti načini, ki sicer na prvi pogled ponujajo manj udobja, a hkrati zagotavljajo boljšo prihodnost nas vseh.

Kot mestni javni zavod se vključujemo v evropski teden mobilnosti, ki se tradicionalno zaključi z dnevom brez avtomobila, tj. 22. septembra. Tako bo tega dne, v petek, za ves promet zaprta Cesta slovenskih kmečkih uporov, ki vodi na Ljubljanski grad. Obiskovalce pa tako kot vse druge dni v letu vabimo, da za prihod na grad uporabijo trajnostni dostop – po kateri izmed urejenih pešpoti ali s tirno vzpenjačo, katere cena povratne vozovnice bo celoten evropski teden mobilnosti enotna in znižana.

Obiščite grad, doživite zeleno oazo nad mestom!