Na vsebino

Odprtje razstave V čast sliki

06. julij 2011
Avtorji in gostje razstave

Na Ljubljanskem gradu je včeraj, 5. julija 2011, ob 19.00 uri v Palaciju, predsednik republike Slovenije, dr. Danilo Türk, slavnostno odprl slikarsko razstavo V čast sliki.

Avtorji razstave so profesorji na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani (ALUO) in sicer Emerik Bernard, Herman Gvardjančič, Jožef Muhovič, Franc Novinc in Branko Suhy. Slikarsko razstavo, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost v Benetkah in Gorenjskim muzejem, je bila v njihovih razstavnih prostorih že predstavljena.

Po uvodni glasbi na čelu Karmen Pečar, je goste in obiskovalce pozdravila Mateja Avbelj Valentan, v.d. direktorice Javnega zavoda Ljubljanski grad, sledil pa je nagovor Rektorja Univerze v Ljubljani, prof. dr. Radovana Stanislava Pejovnika. Razstavo in avtorje je predstavil akademik iz Zagreba, prof. dr. Tonko Maroević.

Otvoritveni nagovor je imel predsednik republike Slovenije dr. Danilo Türk, ki je v svojem nagovoru poudaril, da je "kultura vselej dajala moč razvoju našega naroda in države".

Razstava bo potekala v Palaciju, Stanovski dvorani in Frideriku I. vse do 4. septembra 2011, od 9.00 do 20.00 ure. Vstopnina za razstavo je obračunana v Veliki in Mali kombinirani vstopnici, ki se jo lahko kupi v Info centru Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji vzpenjače.

Vljudno vabljeni na ogled razstave.