Na vsebino

Novice

Izberi leto

Z decembrskim prazničnim plesom smo zaključili že peto sezono plesnih večerov na Ljubljanskem gradu.

Zaključena že peta sezona plesov na Ljubljanskem gradu

Praznično okrašena Ljubljana in Ljubljanski grad z grajskim prazničnim sejmom privablja k ogledu številne domače in tuje obiskovalce.

Praznični Ljubljanski grad privablja obiskovalce in ruši rekorde

Od danes naprej najdete v Peterokotnem stolpu posebno razstavo, ki smo jo pripravili v sodelovanju z UNICEF Slovenija.

UNICEF-ova razstava s humanitarno noto

Ljubljanski grad razpisuje izobraževalni tečaj za vodnike po naši najbolj obiskani turistični točki. Po uspešno opravljenem izpitu jim bomo podelili licenco za vodenje.

Si želite postati grajski vodnik?

Na najvišji točki v mestu se je pričel praznični Grajski december.

Grajski december nad prazničnim mestom

Od danes naprej je v naši raznoliki grajski ponudbi na voljo prav posebna adrenalinska igra z elementi "escape rooma" poimenovana Grajski pobeg in je inovacija na področju igrifikacije v turizmu.

Nova pustolovščina na Ljubljanskem gradu - igra Grajski pobeg

Med 6. in 8. novembrom v Londonu poteka globalna turistična borza World Travel Market (WTM), ena največjih svetovnih turističnih borz na svetu. Slovenija se v organizaciji STO predstavlja s sloganom "Be(e) Responsible", kjer je v ospredju zgodba o čebelah ter trajnostni in kulturni turizem.

Ljubljanski grad na WTM v Londonu

Najvišja in najbolj obiskana turistična točka v Ljubljani, Ljubljanski grad, je v petek, 13. oktobra 2017, odprla edinstven Jazz Club Ljubljanski grad v svojevrstnem prostoru Skalne dvorane.

Nova pridobitev nad mestom: Jazz Club Ljubljanski grad

Po zelo dobro obiskani razstavi Plečnik nad mestom je od danes naprej v grajskih Kazematah na ogled kiparska razstava Razvoj slovenske kiparske misli.

Kiparska dela pedagogov ALUO na ogled v Kazematah

Kljub različnim neugodnim vremenskim razmeram, ki so letos pestile naše vinograde, se lahko grajska žametovka, potomka najstarejše trte iz mariborskega Lenta, pohvali z najboljšo letino do sedaj.

Potomka trte z mariborskega Lenta z najboljšo letino do sedaj