Na vsebino

V teh dneh smo na svetovni turistični borzi v Berlinu

06. marec 2014

Slovenija se tudi letos - med 5. in 9. marcem - predstavlja na svetovni borzi ITB v Berlinu. Turizem Ljubljana izpostavlja Emono 2000, katere del je tudi Ljubljanski grad.


Slovenija se tudi letos - med 5. in 9. marcem - predstavlja na svetovni borzi ITB v Berlinu. Turizem Ljubljana izpostavlja Emono 2000, katere del je tudi Ljubljanski grad.

Globalno najpomembnejši turistični dogodek vsako leto marca v Berlin privabi številne predstavnike te pomembne gospodarske panoge z vsega sveta. Borzo ITB je leta 2013 obiskalo 181.000 udeležencev, od teh 110.000 predstavnikov poslovne javnosti in 21.000 obiskovalcev kongresa. Na 160.000 kvadratnih metrih razstavnih površin se je predstavljalo 10.000 razstavljavcev iz 180 držav. Zelo pomemben je poslovni del borze, na katerem ITB predstavi rezultate in analize turizma v preteklem letu ter napove trende prihajajoče sezone, hkrati pa zagotavlja najpomembnejše poslovne kontakte in srečanja s predstavniki institucij, organizacij, podjetij iz vseh segmentov svetovne turistične gospodarske panoge. 

Ljubljanski grad - osrednja turistična točka prestolnice, ki jo je v lani obiskalo več kot milijon obiskovalcev - se tega pomembnega turističnega dogodka udeležuje v okviru Turizma Ljubljana. Nosilna tema letošnje predstavitve Slovenije je namreč prav projekt Turizma Ljubljana: Emona 2000. Ker se bo del dogodkov, povezanih s to obletnico, odvijal na Ljubljanskem gradu, bi jih v teh dneh radi predstavili udeležencem, poslovni javnosti in medijem tudi na letošnji borzi v Berlinu.