Na vsebino

Razstava Slovenska zgodovina

Območje današnje Slovenije ima bogato zgodovino, saj najstarejši in redki sledovi človeške navzočnosti na njem segajo okoli 200.000 let v preteklost. Od takrat je bil ta košček zemlje na križišču naravnih poti med Alpami, Jadranom in Panonijo stičišče različnih kultur in ljudstev, ki so nam s svojimi dejanji in načinom življenja zapustili raznoliko dediščino. Vas zanima, kako so živeli praljudje, kdaj so se sem naselili Slovani, kako so se razvila srednjeveška mesta in kaj vse je prinesel novi vek? Na razstavi Slovenska zgodovina, prvi pri nas, ki zajema celotno zgodovino tega območja od prazgodovine pa vse do danes, se učenci in dijaki spoznajo s ključnimi dejavniki, ki so odločilno vplivali na izoblikovanje slovenske identitete in nastanek naše samostojne države Slovenije. Vse to in še več ponuja sodobno zasnovana razstava, ki obiskovalcem s pomočjo fotografij, predmetov, filmov in strokovnega vodstva približa delček naše bogate zgodovine. Vodstvo po razstavi je primerno za učence tretje triade in srednješolce. Zaradi manjših razstavnih prostorov priporočamo za klasična vodstva skupine do največ 20 oseb. Večjim skupinah priporočamo, da ogled razstave združijo s kakšnim drugim programom iz naše pedagoške ponudbe.

 

INFORMACIJE O VODENEM OGLEDU

Zbirno mesto most pred glavnim vhodom
Primerno za OŠ III. triada, SŠ
Trajanje 60 minut
Cena 4 EUR/osebo
Cena s povratno vozovnico za vzpenjačo 5,5 EUR/osebo

* Pri vodenem ogledu razstave Slovenska zgodovina se obračuna cena 4 EUR na osebo (v skupini najmanj 10 in največ 20 oseb), pri kombinaciji s kakšnim drugim programom iz pedagoške ponudbe je potrebno doplačilo 30 EUR na skupino.

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Za organizirane skupine je zaželena predhodna rezervacija termina ogleda na telefonski številki.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

STE ZA KAVO IN TORTICO?

STE ZA KAVO IN TORTICO?

Vem, da med sprehajanjem po gradu prija počitek. Zato naredite odmor in se ustavite v moji ljubi Grajski kavarni. Tam imajo res odlične tortice.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!