Na vsebino

Friderik, zmaj, cesarica in legionar

V slikanici so zbrane tri zgodbe iz različnih časovnih obdobij, v njih pa je glavni junak naš Friderik.

V prvi zgodbi z naslovom Oljčna vejica ga spoznamo kot pretkanega romantičnega junaka, ki rimskemu legionarju Klavdiju pomaga najti način, kako pritegniti pozornost svečenice iz bližnjega templja na vrhu Grajskega griča. Bo Frideriku uspelo zanetiti iskro nepozabne antične ljubezni?

Ste vedeli, da je prav Friderik tisti, ki se je s svojo prijateljico štorkljo odpravil po gradovih blizu in daleč poiskat viteza Jurija? Jurij je potem naše mesto rešil pred grozovitim zmajem. Friderikove in Jurijeve dogodivščine razkriva druga zgodba z naslovom Ko podkuri vitez Jurij.

Kdo je poleg Friderika najbolj zaslužen za to, da nad našim glavnim mestom stoji mogočen grad, izveste v tretji zgodbi z naslovom Cesarjeva nova opravila. Je bil to cesar ali cesarica? Sta bila to nemara oba? Ali je bilo to delo najbolj spretne grajske podgane daleč naokoli?

 

 

foto knjiga
Motiv Friderika, grajske podgane
Izsek iz knjige Friderik, zmaj, cesarica in legionar

Spoznaj Friderikov svet

Prigode, zapisane v slikanici Friderik, zmaj, cesarica in legionar, otroke popeljejo v skrivnostni grajski svet in jim na zabaven način predstavijo pomembne dogodke in osebnosti, povezane z živopisano zgodovino Ljubljanskega gradu.

Kolofon

Avtor besedila: Žiga X. Gombač
Ilustrator: Gorazd Vahen
Urednik: Marko Brunskole
Izvršna urednica: Janja Rozman
Oblikovalka: Tjaša Štempihar
Leto izida: 2023
Število strani: 30
Jeziki: slovenski, angleški, nemški, italijanski
ISBN 978-961-94973-6-4
Mere izdelka: 28 x 22 x 1 cm
Vezava: Trda
Izdal in založil: JZ Ljubljanski grad

 

Kolofon
Kolofon
VODENI OGLED RAZKRIJE VEČ!

VODENI OGLED RAZKRIJE VEČ!

Na gradu je toliko čudovitih reči, ki bi vam jih rad pokazal. Žal vas osebno ne morem peljati okrog, toda naši vodniki vas bodo z veseljem. Fino se boste imeli.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!