V primeru manjšega dežja se koncert Elvis Jackson & Prismojeni profesorji bluesa odvija na Grajskem dvorišču. V kolikor pride do sprememb vas pravočasno obvestimo na naši spletni strani in družabnih omrežjih (Facebook, Instagram, Twitter).

ELVIS JACKSON

ob 22.00

Zasedbo Elvis Jackson so mnogi kritiki označili kot skupino, ki s svojo neposrednostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in simpatičnostjo poslušalca prevzame v trenutku. V domačem in širšem okolju izstopajo iz klasičnih oziroma ustaljenih okvirov, nastopajo na največjih koncertnih odrih doma in v tujini, za svoje dosežke so bili v Sloveniji že večkrat nagrajeni. Na koncertni turneji – praznovanju 20-letnice delovanja – se bodo ustavili tudi na Ljubljanskem gradu. Novi in stari hiti bodo zazveneli v sklopu posebne izvedbe: pol elektrika & pol akustika. Na odru se bo eni najpopularnejših domačih ska-punk-rock zasedb pridružila tudi pihalna sekcija. Pridružite se praznovanju v okviru Zmajevega festivala.

Zasedba:
David Kovšca - Buda – vokal
Boštjan Beltram - Berto – kitara
Marko Soršak - Soki – bobni
Erik Makuc - Slavc – basovska kitara

 

Predskupina: PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

ob 20.30

Neka slovenska glasbena skupina se je do svojega četrtega leta obstoja imenovala The Džipsiz in v tem času razvila vse kvalifikacije, da se preimenuje v skupino Prismojeni profesorji bluesa. To je pomenilo malo jedače, veliko pijače ter ogromno zlomljenih src in polomljenih palic, krvavih strun ter pretrganih razmerij, od plesnivih kitar do pogoltnjenih orglic … na petek ali svetek. Valjali so se po blatu in pločnikih, hodili po ulicah klečeč in proseč, naj jim tisti dan vendarle pustijo odigrati še tretji koncert v Ljubljani. Za skromen honorar – za elektriko in nekaj pekočega za na zob. Mnogi so menili, nekateri to mnenje delijo še dandanes, da je bila menjava imena gromozanska napaka: »Preimenovali ste se iz bleščeče zvenečega imena v tribesedno spakedranko, ki je ne more pravilno izgovoriti nihče z govorno napako!« Prismojeni profesorji bluesa res niso nikoli ubirali bližnjic. To je med drugim botrovalo temu, da so šele po desetletju igranja sklenili, da je čas za prvo zgoščenko (reč, ki je tako arhaična, kot je arhaično njeno ime) – naslovili so jo Family. To je bil najboljši način, kako izkazati zahvalo tistim, ki so jih podpirali že od prvega dne. (Prodali so vse, zato so se odločili, da posnamejo še eno …) Štirje jezdeci glasbene apokalipse z ramo ob rami živahno jezdijo na neukrotljivih oslih proti obzorju.

Zasedba:
Miha Erič – ustna harmonika, lap steel kitara, glas
Julijan Erič – električna kitara, glas
Zlatko Djogić – bobni, glas
Miha Ribarić – basovska kitara, glas

 

 

Cena vstopnice »super early dragon« (24. 4. - 24. 5. 2019): 9 eur
Cena vstopnice »early dragon« (25. 5. - 25. 6. 2019): 12 eur
Cena vstopnice v predprodaji (26. 6. - 6. 9. 2019): 15 eur
Cena vstopnice na dan koncerta (7. 9. 2019): 17 eur

VSTOPNICA ZA VSE PLAČLJIVE KONCERTE (Hladno pivo & Avven 6. 9. 2019 ter Prismojeni profesorji bluesa & Elvis Jackson 7. 9. 2019):

Cena dvodnevne vstopnice »super eraly dragon« (24. 4. - 24. 5. 2019): 15 eur
Cena dvodnevne vstopnice »early dragon« (25. 5. - 25. 6. 2019): 20 eur
Cena dvodnevne vstopnice v predprodaji (26. 6. - 6. 9. 2019): 25 eur
Cena dvodnevne vstopnice na dan otvoritve, 6. 9. 2019: 30 eur

Cena vstopnice vključuje tudi povratno vozovnico za vzpenjačo.

KUPI VSTOPNICO

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

 

Koncerti Zmajevega festivala:

 

Nazaj na seznam