Festival Godibodi je postal sopomenka za kakovostno slovensko avtorsko in etno glasbo ter za celovito koncertno doživetje. Letošnji festival bo v zadnjem tednu maja s koncerti zasedb: Jernej Zoran in Ministrstvo resnice, Fed Horses, Edna, Ethnotrip z gosti, Adam Klemm Banda, Klemen Kotar & Dušni pastirji.
Festival bomo sklenili s projektom Sounds of Slovenia, ki bo pod taktirko priznanega slovenskega harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča povezal več kot 20 glasbenic in glasbenikov.

 

Četrti festivalski dan bo Janez Dovč – predstavil projekt Sounds of Slovenia.

Pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča glasbenice in glasbeniki predstavljajo slovensko ljudsko izročilo v sodobnih in živih priredbah. Ustvarjalci so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje. Ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, s koncertom pa želijo pokazati, kaj pomeni bogastvo razlik in kako pomembna je raznolikost, ne samo v kulturnem, temveč tudi v gospodarskem in političnem svetu. V 12-letnem delovanju so Sozvočja Slovenije/Sounds of Slovenia nastopili na številnih prizoriščih doma in po svetu, z letošnjo koncertno produkcijo pa se nam bodo izvrstni ustvarjalci predstavili z novim programom, ki bo aranžmajsko obarvan z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo.

Zasedba:
Marino Kranjac – vokal, violina, dude, mandola, mandolina, sopele
Klemen Kotar – saksofoni, klaviature
Boštjan Gombač – vokal, klarinet, piščali, zvočila
Gregor Volk – kitara, vokal
Robert Pikl – kitare
Goran Krmac – tuba, bas, elektronika
Kristijan Krajnčan – bobni, tolkala, čelo
Janez Dovč – harmonika, klaviature, elektronika
Metod Banko - vokal
Petra Vidmar - marimba, tolkala

Pevska skupina Maroltovke.

Cena dnevne koncertne vstopnice: 12 EUR, 9 EUR*
Cena vstopnice za celotni festival: 29 EUR, 22 EUR*
V ceno vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo.
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

KUPI VSTOPNICO

Prodaja vstopnic: Vstopni paviljon na Ljubljanskem gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

Vsi koncerti v okviru festivala Godibodi se zaradi snemanja pričnejo točno ob 20.30 uri.

V primeru slabega vremena se koncert prestavi v Hribarjevo dvorano.

Pokrovitelj:

Triglav-Zascitni+znak-Triglav.png

 

Medijski pokrovitelj:

logo-rtv-slo-val-202.JPG

Nazaj na seznam