Škrat Hermi, ki je pravi poznavalec zgodovine Ljubljanskega gradu, bo po enoletnem potepanju znova obiskal mlade grajske obiskovalce. Škrat in njegovi prijatelji – profesorji Hermina, Ludvik, Sigizmund, Marion in Utar – bodo slikovito opisali spremembe, ki so doletele Grajski grič skozi zgodovino. V pripovedih zagotovo ne bodo pozabili omeniti svojih vlog v najpomembnejših zgodovinskih trenutkih.

Delavnica, ki vam jo Hermi tokrat pripravlja, je svojevrstna. V dvanajstih nadaljevanjih boste izdelali maketo gradu, ki bo hkrati družabna igra, s katero se boste s prijatelji lahko tako zabavali kot spoznavali grajske zanimivosti. V pomoč vam bodo prstne lutke, ki bodo v igri prevzele vlogo figuric, in kartice, s pomočjo katerih boste preverjali svoja znanja o vsem, kar so vam škratje zanimivega pripovedovali čez leto.

Kje na Ljubljanskem gradu pa škrati domujejo dandanes?

Menite, da poznate Ljubljanski grad? Morda ste tudi mnenja, da škrati na njem sploh ne živijo več? A ker smo na zaključku našega potepanja po grajski zgodovini, se utegnejo pripetiti presenečenja – morda odkrijete še nepoznane prostore in kotičke ali srečate nenavadnega grajskega stanovalca ...

 

Cena vstopnice: 3,00 €

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si. Število vstopnic je omejeno.

Za obisk delavnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.

Nazaj na seznam