PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači ter hkrati drugačen način preživljanja prostega časa, ko se doživetje kakovostne kulture prepleta s sproščenim druženjem in ekološko ozaveščenostjo.

Po dveh uspešnih festivalskih poletjih v parku Tivoli se letos koncerti širijo na Grajsko planoto, natančneje za obzidje Ljubljanskega gradu v obrambni jarek.

Tako vas v poletnih mesecih vabimo, da se ob četrtkih in en petek popoldne umaknete iz poletne vročine v park Tivoli (pod borovce v bližini Tivolske promenade) in na Ljubljanski grad, si pogrnete odejo na travi ter nekaj malega prigriznete ob poslušanju koncertov etno in folk glasbe. Odlična glasba z vseh koncev sveta bo vključevala tradicionalne inštrumente in različne tehnike petja. Prinesite s seboj polne košare za piknik, odeje in igrače, pripeljite otroke, prijatelje, pse in uživajte z nami!

V petek bo nastopila zasedba Čedahuči. Ustanovljena je bila leta 2012, ko se je predstavila z malo ploščo (EP) – s petimi pesmimi, ki so bile izjemno lepo sprejete tako na lokalnih in nacionalnih radijskih postajah kot med poslušalci. V naslednjih letih so se člani skoraj v celoti zamenjali, zasedba pa se tudi širi in krči glede na koncertne situacije, v katerih se znajdejo. Člani zasedbe Čedahuči ustvarjajo avtorsko glasbo v slovenščini; po predstavitvenem albumu so izdali drugega, daljšega, z naslovom Severnica (zgodbe o odhajanju), za letos napovedujejo naslednjega z naslovom Svetilnik. Kot gostje na različnih prireditvah in festivalih so doslej nastopali skoraj po vsej Sloveniji, med drugim v okviru turneje Gala Gjurina in Simfoničnega orkestra Cantabile, na samostojnih koncertih od Cankarjevega doma in festivalskih dvoran do intimnih glasbenih večerov v prostorih, ne dosti večjih od dnevne sobe.

PikniKoncert organizira Hiša otrok in umetnosti v sodelovanju s Turizmom Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad. Programe Hiše otrok in umetnosti sofinancira Mestna občina Ljubljana.


Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Nazaj na seznam