V Jazz Club Ljubljanski grad prihaja skupina vrhunskih umetnikov iz zahodne Afrike. Vsi prihajajo iz izrazito umetniških družin oziroma klanov, ki imajo v afriški kulturni zgodovini in tudi današnji družbi vodilno mesto v umetnosti, predvsem v glasbi in plesu. Pravijo jim grioti.

Priče bomo torej vrhunski »klasični« zahodnoafriški glasbeni tradiciji in virtuoznosti na eksotičnih afriških glasbilih, ki jo lahko primerjamo le z največjimi dosežki v svetovni glasbeni zgodovini. Mohamed Med Camara je v Gvineji (Conakry) priznan kot največji djembist z nazivom »zlate roke svoje generacije«. Adama Keita prihaja z Malija, v njegovi družini harfo koro igrajo že 72 generacij. Njegov stric je z grammyjem večkrat nagrajeni Toumani Diabate.
Moussa N'tanga Camara, prav tako iz Gvineje, poje in igra že od svojega šestega leta. Kot profesionalni glasbenik se je za nekaj let preselil na Japonsko, zdaj pa živi in deluje v Parizu.

Mohamed Med Camara (djembefola, balafon)
Adama Keita (kora)
Moussa N'tanga Camara (dundun fola, vokal)

Gosti:

Igor Leonardi - kitara, bas
Julijan Erič - kitara, bas
Enos Kugler - bobni
Seny Bangoura - ples

Glasbena zvrst: tradicionalna glasba zahodne Afrike

 

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Nazaj na seznam